Καρδιοπάθεια: Παράγοντες κινδύνου που δεν μπορείτε να αλλάξετε

Καρδιοπάθεια: Παράγοντες κινδύνου που δεν μπορείτε να αλλάξετε

Ηλικία
Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιοπάθεια σε μεγάλη ηλικία. Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής αρχίζει να αυξάνεται περισσότερο όταν ο άνδρας φτάνει την ηλικία των 45 ετών. Για τις γυναίκες, ο κίνδυνος αρχίζει να αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση.

Φύλο
Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρδιακή προσβολή απ’ ότι οι γυναίκες και παθαίνουν καρδιακή προσβολή νωρίτερα. Αν και το ποσοστό θνησιμότητας των γυναικών από καρδιακή προσβολή δεν είναι τόσο υψηλό όσο των ανδρών, παρόλα αυτά παραμένει η κυριότερη αιτία θανάτου και για τα δυο φύλα.

Κληρονομικότητα
Η κληρονομικότητα παίζει ένα ρόλο στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας. Για παράδειγμα, οι παράγοντες κινδύνου όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και η υψηλή χοληστερόλη υπάρχουν στο γενετικό υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν στο ιστορικό της οικογένειας.

Παράγοντες κινδύνου που μπορείτε να ελέγξετε και να αλλάξετε!
Το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, η ανθυγιεινή διατροφή και το άγχος είναι παράγοντες που μπορείτε να αλλάξετε. Είναι σημαντικό να ελέγχετε αυτούς τους παράγοντες κινδύνου, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε υπερβολικό βάρος, υπέρταση, διαβήτη και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Επομένως, προσέχετε την καρδιά σας και να προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα, να ασκήστε, να τρώτε υγιεινά και να χαλαρώσετε.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προσέξετε την καρδιά σας. Θυμηθείτε. Μην προσπαθήσετε να τα αλλάξετε όλα αμέσως. Μερικές μικρές αλλαγές θα αποδώσουν μεγάλη διαφορά!

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.