Λιπαρά και Εγκυμοσύνη

Λιπαρά και Εγκυμοσύνη

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια κρίσιμη περίοδος τόσο για την μέλλουσα μητέρα όσο και για το βρέφος. Κατά τη διάρκεια αυτής τη περιόδου πρέπει να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή και να περιλαμβάνει καλά λιπαρά όπως ζυμαρικά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται και η ανάγκη για παραπάνω λιπαρά. Στο πρώτο τρίμηνο οι απαιτήσεις για περισσότερα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά είναι περιορισμένη, ωστόσο αργότερα αυξάνεται λόγω της ανάπτυξης του βρέφους.
  • Σύμφωνα με έρευνες φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ω-6, ω-3 και trans λιπαρών που βρίσκονται στο αίμα του βρέφους με τα λιπαρά στο αίμα της μητέρας.
  • Η διατροφή της μητέρα κατά τη διάρκεια του θηλασμού παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο καθώς επηρεάζεται η σύσταση του λίπους του μητρικού γάλακτος και το λινελαϊκό οξύ. Τέλος, οι θηλάζουσες μητέρες που προσλαμβάνουν πολυακόρεστα λιπαρά, παραγάγουν γάλα με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.