Μαργαρίνη για πρωινό!

Μαργαρίνη για πρωινό!

Επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί φαίνεται και – κατ’ επέκταση – και από το πρωινό, τι καλύτερο από το να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό!

Τα οφέλη του πρώτου αυτού πλήρους γεύματος της ημέρας έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές από την πλειονότητα των επιστημόνων της διατροφής.

Τι προσφέρει όμως πραγματικά το πρωινό γεύμα; Μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, καλύτερη απόδοση στη δουλειά, περισσότερη ενέργεια. Επιλέγοντας λοιπόν στο πρωινό μας τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και φτωχά σε κορεσμένο «κακό» λίπος, μπορούμε να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω.

Από τις ιδανικότερες επιλογές για πρόσληψη καλών λιπαρών στο πρωινό μας είναι οι μαλακές μαργαρίνες.

Οι μαλακές φυτικές μαργαρίνες αποτελούν πολύ καλή φυσική πηγή των απαραίτητων πολυακόρεστων ω-3 λιπαρών οξέων, περιέχουν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και E. Είναι χαμηλές σε κορεσμένα και ελεύθερες από trans λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πλούσιες σε ακόρεστα «καλά» λιπαρά.

Η μεσογειακής μας διατροφή, συστήνει το ελαιόλαδο ως το κύριο προστιθέμενο έλαιο. Έτσι οι φυτικές μαλακές μαργαρίνες μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο ως μια εξίσου υγιεινή λύση με πλούσια γεύση, αντικαθιστώντας τη χρήση του αγελαδινού βουτύρου.

Η μαργαρίνη είναι ιδανική για επάλειψη στο ψωμί στο πρωινό μας, στο σάντουιτς ή το τοστ, για να δώσει γεύση στα μακαρόνια, σε βραστά λαχανικά και φυσικά στην παρασκευή γλυκισμάτων ή κέικ.

Μην παραλείπετε να καταναλώνετε ένα θρεπτικό και δυναμωτικό πρωινό κάθε μέρα, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεινάσετε κατά την διάρκειά της. Το πρωινό σταθεροποιεί τα επίπεδα ζαχάρου στον οργανισμό και με αυτό τον τρόπο ελέγχετε την όρεξή σας.

Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.