Με 5 κινήσεις μειώνουμε την χοληστερόλη

Με 5 κινήσεις μειώνουμε την χοληστερόλη

Δώστε προσοχή σε πηγές κρυμμένης χοληστερόλης
Αρκεί να αναλογιστείτε τη σύσταση του τροφίμου που επιλέγετε να καταναλώσετε. Τα λουκάνικα, η ζύμη για πίτες, οι πίτες, το κέικ, τα μπισκότα, τα γλυκά, οι σοκολάτες, οι έτοιμες κρέμες, τα κράκερ, τα τσιπς και τα τηγανητά είναι λίγα μόνο από τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγετε, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη.

Το μέγεθος μετράει!
Όσο σημαντική είναι η ποιοτική επιλογή του γεύματος, τόσο είναι και η ποσοτική! Εκτός από το ότι σε μία μικρότερη ποσότητα φαγητού, θα είναι μικρότερη η κατανάλωση χοληστερόλης, οι μειωμένες θερμίδες του γεύματος θα έχουν ως αποτέλεσμα την διευκόλυνση της απώλειας βάρους. Για πρακτικούς λόγους χρησιμοποιήστε την παλάμη σας! Μία μερίδα κοτόπουλο ή ψάρι έχει το μέγεθος της παλάμη σας, μία μερίδα φρούτα το μέγεθος της χούφτας σας, ενώ τα συνοδευτικά ζυμαρικά μπορεί να φτάνουν σε ποσότητα την μπουνιά σας.

Διαβάστε τις ετικέτες
Αν πάτε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσετε και αμφιβάλλετε εάν το υποψήφιο τρόφιμο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ετικέτα του. Επιλέξτε τρόφιμα χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

Ώρα για άσκηση!
Κάψτε θερμίδες και βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζοντας και την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς σας. Τριάντα λεπτά άσκηση μέτριας έντασης, τύπου αεροβικής, τις παραπάνω μέρες της εβδομάδας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον στόχο μείωσης των επιπέδων ολικής χοληστερόλης και να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL).

Βαριέστε την άσκηση;
Υπάρχει λύση. Κάθε είδους σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει αρωγό στην προσπάθειά σας. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες, κάντε οικονομία στη βενζίνη του αμαξιού σας, βγείτε για έναν απογευματινό περίπατο ή αποκτήστε ελκυστικά για εσάς χόμπι όπως ο χορός και η ορειβασία, που θα κάνουν την ώρα σας να περνάει ευχάριστα.

Πηγή: http://www.mednutrition.gr/ligoteri-holisteroli-se-13-kiniseis

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.