Με ποιους τρόπους μας δείχνει το σώμα μας ότι βρισκόμαστε κάτω από πίεση;

Με ποιους τρόπους μας δείχνει το σώμα μας ότι βρισκόμαστε κάτω από πίεση;

Ο έντονος ρυθμός ζωής σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις που έχουμε από τον εαυτό μας, αυξάνουν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό. Ορισμένες καταστάσεις μπορούν να μας επηρεάσουν τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να το αντιληφθούμε, διαβάζοντας τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας.

- Πονοκέφαλος

Είναι συχνό φαινόμενο για τους περισσότερους, να έχουν έντονο πονοκέφαλο στο τέλος μιας έντονης μέρας. Αυτό συμβαίνει γιατί η πίεση και το άγχος αυξάνουν την ένταση των μυών στο πάνω μέρος της πλάτης και του αυχένα, δημιουργώντας πονοκέφαλο.

- Ανοσοποιητικό σύστημα

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει αδυναμία του οργανισμού μας σε περιόδους έντονης δουλειάς ή άγχους. Η μεγάλη πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος καταστέλλει την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων (τα «αμυντικά» κύτταρα του οργανισμού μας), με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να μην είναι σε θέση να πολεμήσει και να μας προστατέψει από ιούς και βακτήρια.

- Δέρµα

Το πρόσωπο μας είναι το νούμερο ένα αποδεικτικό για το πόσο στρεσαρισμένοι είμαστε. Η ξηρότητα του δέρματος και οι λεπτές γραμμές σίγουρα δεν είναι σημάδια μιας άνετης και χαλαρής ζωής. Επομένως, αν παρατηρήσετε αλλαγές όπως ακμή , ψωρίαση ή έκζεμα, διανύετε σίγουρα περίοδο μεγάλης πίεσης.

Αν κάποια από τα παραπάνω σημάδια επιμένουν ή γίνονται πιο έντονα τότε είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν γιατρό προκειμένου να σας καθοδηγήσει σε κάποιο είδος θεραπείας .

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.