Μεγαλώνουμε υγιή παιδιά…

Μεγαλώνουμε υγιή παιδιά…

Ένα από τα άγχη που έχει ο σημερινός γονιός στο μεγάλωμα του παιδιού του είναι να θέσει τις σωστές βάσεις στη διατροφή του, η οποία συνδέεται άμεσα με την υγεία του. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να θέσετε τις σωστές διατροφικές βάσεις.

  1. Ακολουθήστε το μεσογειακό πρότυπο διατροφής που περιλαμβάνει συστατικά όπως το  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ημίπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και την περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
  2. Κάντε πιο ελκυστικά τα λαχανικά κόβοντάς τα σε διαφορετικά σχήματα για να φαίνονται πιο διασκεδαστικά.
  3. Φροντίστε το παιδί σας κάθε μέρα πριν το σχολείο να λαμβάνει ένα θρεπτικό και πλούσιο πρωινό. Για παράδειγμα το πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει 1 κεσεδάκι γιαούρτι σε χαμηλά λιπαρά με ένα κουταλάκι μέλι και ένα φρούτο εποχή ή 1 φέτα ψωμί ολική άλεσης με soft μαργαρίνη και ένα ποτήρι γάλα ή φρέσκο χυμό.
  4. Ετοιμάστε υγιεινά σνακ για το σχολείο, κατά αυτό τον τρόπο δεν θα μπαίνει στο πειρασμό να αγοράσει συσκευασμένα σνακ από το κυλικείο ή το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Μπορείτε να ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, άπαχο τυρί και λαχανικά. Πειραματιστείτε με διαφορετικά υλικά που του αρέσουν για το σάντουιτς, φτιάξτε μαζί του σπιτικό κέικ  (αλμυρό ή γλυκό) ή κουλουράκια με soft μαργαρίνη, για να υπάρχει ποικιλία και να μη βαρεθεί.

Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μια ισορροπία στη διατροφή του και να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.