Μείωση χοληστερίνης με μικρά αλλά σημαντικά βήματα

Μείωση χοληστερίνης με μικρά αλλά σημαντικά βήματα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της καρδιάς, στις 29/9, αξίζει να θυμηθούμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τα επίπεδα της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα βοηθώντας στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και μειώνοντας έτσι τον όποιο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Ένα κομμάτι που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερίνης (θετικά ή αρνητικά) είναι το διατροφικό. Αποκτώντας λοιπόν ένα πιο υγιές διατροφικό πρόγραμμα μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό τα κακά επίπεδα ή να μας βοηθήσει στο να διατηρήσουμε τα επίπεδα της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πρόκειται για μικρές αλλαγές στις συνήθεις του καθημερινού μας μενού με τεράστια όμως οφέλη για την υγεία μας.
Προσπαθούμε λοιπόν, να καταναλώνουμε φυτικά λιπαρά, όπως είναι η φυτική μαργαρίνη, το ελαιόλαδο ή οι ξηροί καρποί βρίσκοντας διαφορετικούς τροφικούς συνδυασμούς καλύπτοντας με τις συγκεκριμένες ομάδες μέρος των διατροφικών μας αναγκών που θα μας προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Βρίσκουμε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές στερόλες που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης , όπως είναι τα ειδικά γιαούρτια, γάλατα ή spreads.

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα οποία καλό είναι να τρώμε 5-6 μερίδες συνολικά.

Ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες που θα φέρεις πολλές αλλαγές, μόνο θετικές στη λειτουργία του οργανισμού μας. Αν φυσικά η αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες συνδυαστεί και με κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής τότε τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

http://www.mednutrition.gr/meiwsi-tis-holisterolis-kai-prostasia-tis-kardias-se-5-kiniseis

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.