Μειώστε τη χοληστερίνη σας βήμα – βήμα

Μειώστε τη χοληστερίνη σας βήμα – βήμα

1. Απολαύστε μια ισορροπημένη διατροφή: Μια διατροφή που βασίζεται σε πολλές διαφορετικές τροφές είναι και πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη. Απολαμβάνοντας ένα γεύμα με την οικογένεια και τους φίλους κάνει το φαγητό πιο ευχάριστο και συχνά επιτρέπει μια πιο υγιεινή διατροφή με ποικιλία πιάτων. Προσπαθήστε να αποφύγετε καταστάσεις όπου τρώτε βιαστικά, θεωρώντας το φαγητό απλώς ως απαραίτητο καύσιμο. Δώστε χρόνο στα γεύματα σας, σαν να είναι μικρές γευστικές ιεροτελεστίες!

2. Ασκηθείτε καθημερινά: Προσπαθήστε να περπατάτε ή να κάνετε καθημερινά ασκήσεις μέτριας έντασης, για 30 λεπτά. Μπορείτε να το σπάσετε σε τρεις συνεδρίες των 10 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν θέλετε. Ξεκινήστε με αυτό που μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα και σταδιακά αυξήστε το χρόνο και την ένταση! Θα εκπλαγείτε με το πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας!

3. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το «ζωικό» βούτυρο με τις soft μαργαρίνες: Μπορείτε να τις βρείτε σε γεύση φυσική, με ελαιόλαδο ή light. Αλείψτε τη μαργαρίνη της αρεσκείας σας στο σάντουιτς ή στο τοστ σας ή λιώστε την πάνω σταλαχανικά ή τις ψητές πατάτες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο νόστιμη μπορείνα γίνει η μείωση της χοληστερίνης! Και μη φοβάστε για τα τρανς λιπαρά, δε θα τα βρείτε στις μαργαρίνες, αφού εδώ και 20 χρόνια δεν περιέχουν ούτε υδρογωνομένα ούτε τρανς λιπαρά!

4. Κάντε ένα γρήγορο 30λεπτό περπάτημα! Βρείτε χρόνο μέσα στην ημέρα είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, με ήλιο ή βροχή. Απλώς ντυθείτε κατάλληλα. Θα είναι πιο εύκολο να βρείτε χρόνο, όταν σας γίνει συνήθεια. Δείτε το σαν μια όμορφη βόλτα γεμάτη ενέργεια και όχι σαν υποχρέωση. Συνδυάστε το ίσως και με τις εξωτερικές σας δουλειές, σαν μικρή ευκαιρία για να περπατήσετε.

5. Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας:  Το πρωινό είναι η σημαντικότερη κίνηση για να ξεκινήσετε τη μέρα σας! Δοκιμάστε το γάλα εμπλουτισμένο με φυτικές στερόλες ή απλά απολαύστε ένα γευστικό ρόφημα γιαουρτιού εμπλουτισμένο σε φυτικές στερόλες μαζί με το δεκατιανό σας.

6. Ανεβείτε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ:  Μπορεί να σας φανεί δυσκολότερο στην αρχή αλλά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος τακτικής γυμναστικής χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός.

7. θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Πρέπει να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους και να αναζητάτε μικρές αλλαγές που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας. Καθορίζοντας στόχους οι οποίοι είναι «παρατραβηγμένοι», μπορεί να είναι δύσκολο να τους τηρήσετε, οπότε καλύτερα βρείτε μια ισορροπία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.