Μήπως σαμποτάρετε το μεταβολισμό σας ;

Μήπως σαμποτάρετε το μεταβολισμό σας ;

Ο ρυθμός που το σώμα μας μεταβολίζει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις ουσίες που λαμβάνει , διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Μήπως έχετε σκεφτεί ποτέ πως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνετε καθημερινά και σαμποτάρουν το μεταβολισμό σας ; Για να μην καταβάλετε λοιπόν προσπάθειες να χάσετε τα περιττά κιλά χωρίς να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

 

Μην τρώτε ακανόνιστες ώρες

Σίγουρα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε την παραπάνω συμβουλή. Το εφαρμόζετε όμως ; Πολλές φορές λόγω ωραρίου στη δουλειά ή άλλων υποχρεώσεων είναι δύσκολο να τηρήσουμε ένα πρόγραμμα , είναι όμως απαραίτητο καθώς με αυτό το μικρό διατροφικό tip μπορούμε να δούμε μεγάλη αλλαγή στο μεταβολισμό μας.

 

Πίνετε συχνά νερό

Όταν είστε αφυδατωμένοι ο οργανισμός σας υπολειτουργεί για αυτό και δεν πρέπει να παραλείπετε να πίνετε τη συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα νερού που χρειάζεστε. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα πιείτε ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνήσετε και πριν φάτε οτιδήποτε άλλο.

 

Να κλείνετε 8 ώρες ύπνου

Η έλλειψη ύπνου αποσυντονίζει τον οργανισμό και το μεταβολισμό και οδηγεί σε αύξηση του αισθήματος της πείνας και των λιγούρων. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προσπαθήσετε να κερδίσετε χρόνο μέσα στη μέρα , ξεκλέβοντας ώρες από τον ύπνο σας, σκεφτείτε τη δίαιτα σας και το κακό που κάνετε στο μεταβολισμό σας.

 

Μην ξεχνάτε τα συμπληρώματα σιδήρου

Οι γυναίκες υποφέρουν από έλλειψη σιδήρου σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους άντρες λόγω της περιόδου. Και επειδή ο σίδηρος ευθύνεται για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες και την καλή λειτουργία του μεταβολισμού , είναι αυτονόητο γιατί πρέπει τις δύσκολες εκείνες μέρες να καταναλώνετε είτε τροφές πλούσιες σε σίδηρο είτε να λαμβάνετε συμπληρώματα.

Επειδή η δίαιτα αποτελεί ι για πολλούς μια αρκετά δύσκολη προσπάθεια φροντίστε και βοηθήστε τον οργανισμό σας, διατηρώντας τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.