Νικήστε την κούραση μέσα από τη διατροφή σας

Νικήστε την κούραση μέσα από τη διατροφή σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από την κούραση και την υποτονικότητα που μπορεί να νιώθετε, μερικοί από αυτούς μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου, η αναιμία ή οι δύσκολες μέρες για τις γυναίκες.

Έχετε όμως σκεφτεί ποτέ πως αυτή η αδυναμία μπορεί να οφείλεται και στη λανθασμένη διατροφή ;

Η δίαιτα

Και κυρίως οι δίαιτες που βασίζονται στη χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων είναι μία λανθασμένη επιλογή. Ναι μεν τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί και τα μακαρόνια, συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο όταν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό. Επομένως, αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες με την πλήρη έλλειψη υδατανθράκων και συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο που θα σας υποδείξει τη σωστή για εσάς ποσότητα, διαφορετικά θα δείτε τα ποσοστά ενεργητικότητάς σας να πέφτουν κατακόρυφα.

Το νερό

Το αίσθημα της δίψας υποδηλώνει πως ο οργανισμός έχει ήδη αφυδατωθεί. Επομένως, καταλαβαίνετε γιατί πρέπει να πίνετε πολύ νερό καθώς η αφυδάτωση οδηγεί σε χαμηλή ενεργητικότητα και ευκολότερη κόπωση. Αν ξεχνάτε ή δε μπορείτε να πιείτε πολύ νερό φροντίστε να τρώτε πολλά φρούτα ή σούπες που σας προμηθεύουν με αρκετή ποσότητα νερού.

Τα γλυκά

Οι περισσότεροι από εμάς όταν νιώθουμε κόπωση , τρώμε κάποιο γλυκό θεωρώντας πως έτσι θα τονώσουμε ξανά τον οργανισμό μας. Και αυτή είναι η αλήθεια. Το θέμα όμως είναι πως ενώ τα γλυκά και γενικά η κατανάλωση ζάχαρης μας δίνουν ενέργεια, αυτή διαρκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και όσο υπάρχει η γλυκόζη στο αίμα. Μόλις αυτή εξαντληθεί η ενεργητικότητα πέφτει ξανά και πολλές φορές, σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα από πριν.

 

Μία ισορροπημένη διατροφή εκτός από θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και πλεονεκτήματα για την υγεία σας , μειώνει και τις πιθανότητες να νιώσετε κουρασμένοι και υποτονικοί. Επομένως, δεν υπάρχουν πλέον λόγοι να μην φροντίζετε τη δίαιτα σας και κατά επέκταση τον εαυτό σας.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.