Πες όχι στο άγχος

Πες όχι στο άγχος

Το στρες εκτός από τη διάθεσή μας επηρεάζει την υγεία και την ομορφιά που πολλές φορές εμφανίζεται με απότομες αλλαγές στο βάρος μας. Μπορείς να ελέγξεις ή ακόμα και να αποβάλεις το άγχος σου με μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Κάνε διάλειμμα

Ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας το περνάμε στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή με την πίεση και το άγχος να συσσωρεύεται κυρίως στο πίσω μέρος της πλάτης. Όταν λοιπόν νοιώθεις αυτή την ένταση κάνε ένα διάλειμμα. Σήκω από την καρέκλα και πήγαινε μια μικρή βόλτα έξω ή μερικές διατάσεις για να χαλαρώσουν οι μύες. Η μικρή αυτή διακοπή θα σε αναζωογονήσει, θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις αλλά και να αντιμετωπίσεις καλύτερα την υπόλοιπη μέρα στο γραφείο.

Κοιμήσου καλά

Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.  Το σώμα μας χρειάζεται ένα πλήρες οκτάωρο για να ξεκουραστεί από την κούραση της ημέρας και σε αυτό βοηθάει όταν ακολουθούμε μια ρουτίνα ακόμα και στην ώρα που θα κοιμηθούμε. Επίσης επηρεάζει και στη διατήρηση του βάρους μας καθώς όταν είμαστε ξεκούραστοι, ήρεμοι δεν καταφεύγουμε στο φαγητό για να εκτονώσουμε τον εκνευρισμό μας.

Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα

Η άσκηση ακόμη και ήπιας μορφής μειώνει την ένταση των μυών, χαλαρώνει το σώμα αλλά μας βοηθά να διατηρήσουμε το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση. Τα οφέλη μπορούμε να τα δούμε άμεσα και είναι εύκολο να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας επιλέγοντας να μη χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για κοντινές αποστάσεις ή χρησιμοποιώντας τις σκάλες ή ακόμα πηγαίνοντας και για έναν μικρό περίπατο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.