Πώς να αποφύγουμε την αφυδάτωση τον χειμώνα

Πώς να αποφύγουμε την αφυδάτωση τον χειμώνα

Το καλοκαίρι, οι ανάγκες μας για νερό είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με το χειμώνα και αισθανόμαστε πιο συχνά την ανάγκη να καταναλώσουμε νερό. Αντίθετα, λανθασμένα πιστεύουμε πως επειδή το χειμώνα δεν ιδρώνουμε και δεν αφυδατώνεται ο οργανισμός δεν έχουμε ανάγκη την ενυδάτωση.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε να διψάσουμε προκειμένου να καταναλώσουμε νερό και επειδή το χειμώνα η αίσθηση αυτή είναι αισθητά μειωμένη, κινδυνεύουμε πολύ περισσότερο από αφυδάτωση.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως προκειμένου να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παίρνει τις ποσότητες νερού που χρειάζεται και να μην κινδυνεύσουμε τους χειμερινούς μήνες από αφυδάτωση;

 

  • Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε, κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά να αναπληρώνετε την ποσότητα του νερού που χάσατε, ειδικά το χειμώνα που η ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε γενικά μειώνεται.
  • Μην περιμένετε να διψάσετε προκειμένου να πιείτε νερό. Αν είστε στο γραφείο, έχετε ένα ποτήρι δίπλα σας ώστε να σας το υπενθυμίζει.
  • Να καταναλώνετε μικρά και τακτικά γεύματα, δίνοντας έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, καθώς περιέχουν αυξημένη ποσότητα νερού.
  • Τέλος, μην αμελείτε να ντύνεστε ανάλογα με τον καιρό. Πολλές φορές, λόγω κρύου οι περισσότεροι ντύνονται υπερβολικά με αποτέλεσμα να γίνεται αφυδάτωση στο σώμα λόγω εφίδρωσης, που ίσως να μην γίνεται αντιληπτή από εμάς. Φυσικά, και το μη επαρκές ντύσιμο έχει τα μειονεκτήματα του, αφού μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα μας και να αφαιρέσει ποσότητα νερού από αυτό και να μας κάνει να νιώθουμε τράβηγμα στο δέρμα από την αφυδάτωση.
Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.