Πως θα έχετε υγιή καρδιά ταξινομώντας σωστά τα τρόφιμα στην κουζίνα σας

Πως θα έχετε υγιή καρδιά ταξινομώντας σωστά τα τρόφιμα στην κουζίνα σας

Πολλές φορές από συνήθειο βάζουμε τα τρόφιμα που έχουμε αγοράσει από το σουπερμάρκετ σε συγκεκριμένα σημεία. Έχουμε όμως αναρωτηθεί αν τα σημεία που βάζουμε συγκεκριμένες τροφές ειδικά ευθύνονται για το τσιμπολόγημα, που πολλές φορές γίνεται χωρίς αιτία.

Τι θα μπορούσε να αλλάξει στις διατροφικές μας συνήθειες, αν ανοίγοντας το ψυγείο βλέπαμε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά (λαχανικά, φρούτα, μαργαρίνη, γιαούρτια χαμηλών λιπαρών ή με φυτικές στερόλες) αντί για το αντίθετο (γλυκά, λιπαρά αλλαντικά).

Κοιτάξτε το πώς είναι ταξινομημένα τα τρόφιμα στο ψυγείο και το ντουλάπι σας και προσπαθήστε να τοποθετήσετε τροφές που προσφέρουν βιταμίνες , φυτικές ίνες κ.α. και που βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού

-στα ράφια που είναι πιο κοντά στο ύψος ώστε να είναι πιο πιθανό να πάρετε αυτά

– μπροστά από πιο βλαβερές τροφές ώστε να είναι η 2η επιλογή σας και όχι η 1η

Οργανώνοντας τα τρόφιμα σας με αυτή τη λογική τότε είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε γενικότερα την παρασκευή γευμάτων που θα περιέχουν συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό διατηρώντας μια καρδιά υγιή.

http://www.nutrimed.gr/odhgos_diatrofhs/mesogeiaki_diatrofi/organoste_sosta_to_spiti_sas_kai_prostateuste_tin_kardia_sas.html

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.