Πόσο ασφαλής είναι ο τρόπος που μαγειρεύετε ;

Πόσο ασφαλής είναι ο τρόπος που μαγειρεύετε ;

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε τους τρόπους σωστής ψύξης των τροφίμων στο ψυγείο.

Με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν συμβουλές και για σωστό και ασφαλές μαγείρεμα.

Οι κατσαρόλες αλλά και τα καπάκια με τα οποία τις σκεπάζετε πρέπει να είναι καθαρές όπως και όλα τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείτε.

τα μαγειρεμένα τρόφιμα είναι καλό να καταναλώνονται την ίδια μέρα, εκτός και αν αμέσως μόλις κρυώσουν τα τοποθετήσετε σε καθαρά δοχεία στο ψυγείο όπου διατηρούνται για μία ακόμα ημέρα.

Τα ωμά τρόφιμα περιέχουν βακτήρια τα οποία με το μαγείρεμα εξουδετερώνονται, ωστόσο όσο ακόμα είναι ωμά μπορεί να μολύνουν άλλα τρόφιμα. Για το λόγο αυτό πρέπει να διατηρούνται σε διαφορετικές συσκευασίες/ δοχεία τόσο μέσα στο ψυγείο όσο και όταν είναι εκτός.

Για τον ίδιο λόγο, πρέπει να χρησιμοποιούνται και διαφορετικά εργαλεία και σκεύη κοπής για τα ωμά τρόφιμα σε αντίθεση με τα έτοιμα προς κατανάλωση.

 

Οι κανόνες ασφάλειας στην κουζίνα είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από τα ωμά ή τα χαλασμένα τρόφιμα που μπορούν να οδηγήσουν σε σαλμονέλα και άλλες σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.