Πόσο νερό πρέπει να πιούμε πριν και μετά την άσκηση

Πόσο νερό πρέπει να πιούμε πριν και μετά την άσκηση

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως το νερό και γενικότερα τα η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας, αφού το 55-75 % του σωματικού μας βάρους αποτελείται από αυτό.

Έτσι, η συχνή κατανάλωση αλλά και η αναπλήρωση του είναι μείζονος σημασία και δεν πρέπει να αμελείται.

Προκειμένου να έχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να βγάλουμε το πρόγραμμα μας στο γυμναστήριο, χωρίς το αίσθημα της κόπωσης να αναστέλλει τη διάθεσή μας, καλό είναι ξεκινούμε την ενυδάτωση καταναλώνοντας υγρά πριν ακόμη πάμε στο γυμναστήριο.

Αρχίζουμε λοιπόν να καταναλώνουμε 2 ½ – 3 ώρες πριν τη γυμναστική περίπου 500ml υγρά (2 ποτήρια). Για ακόμη καλύτερη ενυδάτωση μπορούμε να πιούμε 15-20 λεπτά πριν ακόμη 250 ml υγρά.

Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, η κατανάλωση σε υγρά εξαρτάται από την ένταση και το χρόνο της. Αν το πρόγραμμα κρατάει λιγότερο από 40 λεπτά, και με τη προϋπόθεση πως είμαστε ενυδατωμένοι, δεν υπάρχει λόγος κατανάλωσης υγρών. Αν όμως το πρόγραμμα μας διαρκεί πάνω από μια ώρα, τότε συστήνεται η κατανάλωση ½ποτηριού ανά 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης η κατανάλωση κάποιου ενεργειακού ποτού συστήνεται καθώς προσφέρει μεγαλύτερες αντοχές και μειώνει το αίσθημα της κόπωσης αισθητά.

Αφού τελειώσουμε το πρόγραμμα μας μπορούμε άμεσα να καταναλώσουμε ένα ποτήρι νερό, και μέσα στις επόμενες 2 ώρες θα πρέπει να δώσουμε στον οργανισμό μας ότι έχασε. Οπότε είναι πολύ χρήσιμο να ζυγιζόμαστε πριν και μετά την άσκηση και για κάθε 30 γραμμάρια που έχουμε χάσει να το αναπληρώνουμε με 30 ml νερού.

Φυσικά, επειδή η ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική οι ανάγκες για ενυδάτωση διαφέρουν. Έτσι κάποιος που ιδρώνει λιγότερο τότε η ενυδάτωση που χρειάζεται είναι μειωμένη σε σχέση με κάποιον που ιδρώνει περισσότερο. Την «ιδανική» ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για ενυδάτωση την ξέρουμε καλύτερα εμείς, έχοντας υπόψη μας πάντα τις βασικές αρχές που αναφέραμε παραπάνω.

http://www.nutrimed.gr/ygeia__lifestyle/askisi_kai_euexia/nai_i_oxi_sto_nero_prin_kata_ti_diarkeia_kai_eta_tin_askisi.html

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.