Τα λιπαρά στην εφηβεία

Τα λιπαρά στην εφηβεία

Από την παιδική μέχρι την τρίτη ηλικία τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού. Η εφηβική φάση είναι πολύ σημαντική καθώς σε αυτή τη περίοδο αυξάνεται η ανάγκη για ενέργεια και θρεπτικές ουσίες, σε σύγκριση τουλάχιστον με τους ενήλικες. Επιπρόσθετα, παρατηρείται ότι οι επιλογές των εφήβων σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι ανθυγιεινές και αποφεύγουν το «σπιτικό» φαγητό.

Ως γονείς πρέπει να παροτρύνετε και να δίνετε το παράδειγμα στους εφήβους να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, που ως ένας από τους βασικούς στόχους θα είναι να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή τα πολυακόρεστα λιπαρά, απαραίτητα για την σωστή τους ανάπτυξη. Επιπλέον, οι επιλογές του φαγητού που καταναλώνουν πρέπει να είναι προσεχτικές και να αποφεύγονται τα «κακά» λιπαρά τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία και συμβάλλουν στην αύξηση βάρους. Αντίθετα, καλό είναι να ενθαρρύνετε τους εφήβους να καταναλώνουν υγιεινά σνακ όπως φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς και διάφορα σπιτικά κέικ με μαργαρίνη, πλούσια σε πολυακόρεστα.

Τέλος, οι άνθρωποι είθισται κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων να ξεκινούν το κάπνισμα, συνήθεια η οποία γίνεται εθιστική και οδηγεί σε μακροχρόνιους καπνιστές. Αποθαρρύνετε τους εφήβους από αυτή τη συνήθεια, τονίζοντας τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος για την υγεία.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.