Τα μυστικά της ευεξίας

Τα μυστικά της ευεξίας

Ευεξία είναι η χαρούμενη διάθεση που έχουμε όταν νιώθουμε ότι είμαστε καλά, και κυρίως όταν έχουμε μια γενική αίσθηση καλής σωματικής κατάστασης.  Ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει ισορροπημένες διατροφικές επιλογές – χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά – σε συνδυασμό με τακτική άσκηση – ακόμα και ήπιας μορφής, όπως το περπάτημα-, απολαμβάνουμε την ευεξία που μας χαρίζει σωματική και ψυχική ενέργεια.

Επίσης, η ευεξία που αισθανόμαστε όταν νιώθουμε καλά συμπληρώνεται από την ευχάριστη διάθεση που μας πλημμυρίζει όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει και μας γεμίζει. Φρόντισε το μυαλό σου – η πνευματική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική κατάσταση. Αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε μέρα στην εξάσκηση του μυαλού, για παράδειγμα λύνοντας ένα σταυρόλεξο. Μια φορά την εβδομάδα πρόσφερέ του νέα τροφή για σκέψη, πηγαίνοντας σε μια έκθεση ή βλέποντας μια παράσταση.

Τέλος, ένα γερό σώμα είναι ένα όμορφο σώμα. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Δεν χρειάζεται όμως να φτάνουμε στα άκρα ώστε να δημιουργείται αίσθημα έλλειψης ή στέρησης. Χάρισε στον εαυτό σου μικρές απολαύσεις που σε γεμίζουν χαρά – για παράδειγμα, μη στερείσαι ένα γλυκό, απλά μοιράσου το με μια φίλη σου.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.