Τα συστατικά του τσαγιού, ελιξίριο ζωής

Τα συστατικά του τσαγιού, ελιξίριο ζωής

Εκτός από αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι κατεχίνες,  που περιέχει το πράσινο τσάι  φαίνεται πως έχουν και θερμογονική δράση. Πολλές μελέτες έχουν δείξει, ότι η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού   αυξάνει τις καύσεις  κατά 3-4%.  Εξίσου σημαντικό είναι,  ότι υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που συσχετίζουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με βοήθεια στη μείωση του σωματικού λίπους. Η μικρή ποσότητα καφεΐνης που περιέχει το τσάι ενισχύει την κατανάλωση ενέργειας και ενδεχομένως συμβάλλει στη διάσπαση των λιπών. Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται.

Βιταμίνες Β για μαλλιά και νύχια
Η ριβοφλαβίνη, γνωστή ως βιταμίνη Β2, και η νιασίνη, ή βιταμίνη Β3, συμβάλλουν σημαντικά στη λειτουργία του μεταβολισμού. Η ριβοφλαβίνη είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπών αλλά και για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης Β είναι συχνά  η κακή υγεία των μαλλιών και των νυχιών

Για καλή πέψη
Δεν είναι τυχαίο που η γιαγιά μας συνιστούσε πάντα ένα φλιτζάνι τσάι όταν αισθανόμασταν ατονία ή όταν είχαμε βαρύ στομάχι. Επιστημονικά δεδομένα , δείχνουν ότι ορισμένα συστατικά του τραγιού, εμφανίζουν  αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και αυτό  πιθανώς συνδέονται με την πρόληψη λοιμώξεων.

Οι μελέτες συνεχίζονται , αλλά αναφέρουμε ενδεικτικά, κάτι που προέκυψε  από μια κλινική έρευνα. Φαινεται ότι, οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι συμβάλλουν στην παρεμπόδιση της δράσης του βακτηρίου  H.Pylor, το οποίο αναπτύσσεται στο στομάχι. Μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ένα φλιτζάνι μπορεί να βοηθήσει  στην πέψη.

…και καλή καρδιά
Καμία τροφή δεν μπορεί να αποτρέψει ένα καρδιακό επεισόδιο. Ακολουθώντας όμως μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος καρδιακών νοσημάτων. Τα φλαβονοειδή που περιέχει το τσάι ενισχύουν την προστασία της καρδιάς και βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου. Επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι πίνοντας δύο τουλάχιστον φλιτζάνια τσάι κάθε μέρα, μπορεί να μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιολογικής νόσου κατά 40%.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.