Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το τρέξιμο

Το τρέξιμο ή το jogging αποτελεί για αρκετούς ένα αγαπημένο άθλημα καθώς τα οφέλη του είναι από ψυχολογικά μέχρι και σωματικά.

Οφέλη για τον οργανισμό

Τα οφέλη που έχουμε από το τρέξιμο ή το jogging είναι πολλά και στα πιο σημαντικά είναι η εκγύμναση του σώματος και η βελτίωση της αντοχής. Το τρέξιμο ή το jogging σε συνδυασμό με την άσκηση με βαράκια γυμνάζει και διατηρεί το μυϊκό ιστό και βελτιώνει τον μεταβολισμό σας.

Επιπλέον, με το τρέξιμο ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες, ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση και ευεξία με αποτέλεσμα το τρέξιμο ή το jogging να προτείνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη ή άγχος.

Τέλος, τα οφέλη επεκτείνονται και στον κοινωνικό τομέα καθώς το τρέξιμο είναι μία ιδανική ευκαιρία για άσκηση και κοινωνικοποίηση ταυτόχρονα, αφού πολλοί άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι σε συλλόγους ή λαμβάνουν μέρος σε μαραθωνίους.

Ωστόσο, το τρέξιμο ή το jogging δεν είναι μια δραστηριότητα που απλά μπορείτε να ντυθείτε και να βγείτε στο δρόμο. Αν δε γίνει σωστά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες περιπτώσεις , δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές :

 

  • επιλέξτε τα κατάλληλα παπούτσια για τρέξιμο. Αν θέλετε να ασκηθείτε σωστά πρέπει να έχετε και τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς τα αθλητικά για περπάτημα έχουν διαφορετικά ανατομικά χαρακτηριστικά και δεν είναι κατάλληλα για τρέξιμο
  • ο καιρός είναι πολύ σημαντικός αν θέλετε να ξεκινήσετε το τρέξιμο. Το καλοκαίρι ειδικά πρέπει να αποφεύγετε τις πολύ ζεστές μέρες καθώς επιβαρύνετε τον οργανισμό σας λόγω του καύσων
  • για να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς δεν πρέπει να ξεχνάτε την προθέρμανση των μυών σας , ώστε να τους προετοιμάσετε αλλά και την αποθεραπεία ώστε να επανέλθουν ομαλά

 

Σε κάθε περίπτωση και τα 2 αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας, αφού πρώτα συζητήσετε και με τον γιατρό σας καθώς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως έγκυες γυναίκες ή άτομα με καρδιοπάθειες, δεν συστήνεται.

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.