Τροφές για χαμηλή χοληστερίνη

Τροφές για χαμηλή χοληστερίνη

Ένα σημαντικό  μέρος του πληθυσμού έχει χοληστερίνη. Η κληρονομικότητα και το καθημερινό έντονο άγχος παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των επιπέδων της. Ωστόσο, η τροφή που προσλαμβάνουμε μπορεί να παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα. Παρακάτω παρουσιάζονται οι τροφές που θα σας βοηθήσουν.

1.Ελαιόλαδο:  Είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σε αντίθεση με τα άλλα έλαια δεν γίνεται χημική επεξεργασία.

2.Μαργαρίνη: Εμπλουτισμένη από φυτικές  στερόλες και απαλλαγμένη από τρανς  λιπαρά βοηθά ώστε τα επίπεδα της χοληστερίνης να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

3.Πράσινο τσάι: Γνωστό μεταξύ άλλων και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες , συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς.

4.Λαχανικά και φρούτα: Καταναλώστε άφοβα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

5.Λιπαρά ψάρια: Πηγή ω-3 λιπαρών οξέων μειώνουν τα τριγλυκερίδια και βοηθούν στην αύξηση της καλή χοληστερόλης.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.