Τροφές με λιπαρά που βοηθούν την καρδιά!

Τροφές με λιπαρά που βοηθούν την καρδιά!

Η λέξη λιπαρά τις περισσότερες φορές μας τρομάζει και απορρίπτουμε κάθε τροφή η οποία μπορεί να τα περιέχει. Η αλήθεια είναι πως η μεγαλύτερη ποσότητα των τροφών περιέχει τα γνωστά σε όλους μας «κακά» λιπαρά που επιβαρύνουν την υγεία μας.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος η οποία μας δείχνει πως υπάρχουν τροφές με λιπαρά που μόνο οφέλη έχουν να προσφέρουν και ιδιαίτερα για την καρδιά.

Κάποιες τροφές από αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:

Μαργαρίνη : Η μαργαρίνη, λόγω της πλούσιας σύνθεσής της σε φυτικά έλαια περιέχει κυρίως πολυακόρεστα λιπαρά και ω3 λιπαρά οξέα. Στα πλεονεκτήματα της μαργαρίνης έρχεται να προστεθεί η απουσία των trans λιπαρών, αφού οι νέες μέθοδοι παρασκευής τα έχουν αποκλείσει. Επιπλέον, οι μαργαρίνες που περιέχουν φυτικές στερόλες μειώνουν αποτελεσματικά την «κακή» χοληστερόλη , ακρογωνιαίο λίθο για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος

Ελαιόλαδο: Είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους πως αν το ελαιόλαδο καταναλώνεται με σύνεση , εκτός από νοστιμιά στα φαγητά προσφέρει προστασία στην καρδιά μας. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει αλλά και τα αντιοξειδωτικά του συμβάλλουν στη σωστή καρδιακή λειτουργία.

Ξηροί καρποί: Η πλούσια σύστασή τους σε ακόρεστα λιπαρά βοηθούν στο να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης διάφορων νοσημάτων. Συστήνεται η κατανάλωση περίπου μιας χούφτας ξηρών καρπών την ημέρα.

http://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/trofima/12480-lipares-trofes-pou-agapoyn-tin-kardia-mas

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.