Τσάι και η ευεργετική του δράση στην υγεία

Τσάι και η ευεργετική του δράση στην υγεία

Το τσάι αποτελεί ένα ελιξίριο ζωής και ασθενείς κάθε ηλικίας μπορούν να επωφεληθούν από την τακτική κατανάλωση τσαγιού. Τα παρακάτω σημεία σχετίζονται με τα άτομα που πάσχουν από διάφορα νοσήματα τα οποία μπορεί να αναζητούν συμβουλές διατροφής:

  • Αξιόπιστες μελέτες υποδηλώνουν ότι οι καρδιοπαθείς ή όσοι διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό ή διαβήτη, μπορούν να ωφεληθούν από την τακτική κατανάλωση τσαγιού. Τα βέλτιστα αποτελέσματα παρατηρούνται με κατανάλωση περίπου 3 φλιτζανιών την ημέρα.
  • Πρόσφατες έρευνες υποδηλώνουν ότι το τσάι μπορεί να συμβάλλει στην υποστήριξη του ελέγχου του βάρους, παρόλο που απαιτούνται περισσότερα στοιχεία.
  • Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η μέτρια ποσότητα καφεΐνης που παρέχεται από το τσάι (περίπου 50mg ανά φλιτζάνι) έχει αρνητική επίπτωση στην αρτηριακή πίεση.
  • Τα φλαβονοειδή του τσαγιού απορροφώνται από τον οργανισμό, ανεξάρτητα από το εάν στο τσάι έχει προστεθεί γάλα ή όχι.
  • Παρόλο που η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης (περίπου 500mg ανά ημέρα) μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των ούρων, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το τσάι προκαλεί αφυδάτωση. Πράγματι, μία κούπα τσάι παρέχει περίπου 250ml υγρού. Τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα παρέχουν μόνο γύρω στα 150mg καφεΐνης.
  • Το τσάι χωρίς γάλα ή ζάχαρη παρέχει ένα εναλλακτικό ρόφημα χωρίς θερμίδες, αντί για νερό, σε όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Ωστόσο, η προσθήκη αποβουτυρωμένου γάλατος στο τσάι παρέχει μία πηγή ασβεστίου, ενώ οι επιπλέον θερμίδες είναι αμελητέες.
  • Οι ειδικοί συνιστούν στις εγκύους να περιορίζουν την καθημερινή κατανάλωση καφεΐνης στα 200mg. Αυτό ισοδυναμεί με 3-4 φλιτζάνια τσάι την ημέρα.

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.