Συνταγές
Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

Υλικά 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα 2 κουταλάκια άρωμα βανίλια 35 γρ. ζάχαρη 200 γρ. Βιτάμ (κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους) Φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα 4-5 κουταλιές παγωμένο νερό Για τη σαντιγί: 300 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Βάζουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το Βιτάμ σε μια κουζινομηχανή και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν ψίχουλα.

Διαβάστε περισσότερα
Πέννες με πράσινα φασολάκια και τοματίνια τσέρι

Πέννες με πράσινα φασολάκια και τοματίνια τσέρι

Υλικά Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο πέννες 350 γρ. φασολάκια πράσινα στρογγυλά 10 τοματίνια τσέρι κομμένα σε τέταρτα 1 τούφα φρέσκου βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο 150 γρ. τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλης ανάλογο πιπέρι και αλάτι Εκτέλεση   Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά σούπας Flora Soft με βούτυρο για 5-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός

Διαβάστε περισσότερα
Καροτοπουρές

Καροτοπουρές

Υλικά 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 φλιτζάνι γάλα 150γρ Βιτάμ Soft αλάτι 250γρ καθαρισμένες πατάτες πιπέρι 750γρ καρότα Εκτέλεση Καθαρίζετε τα καρότα, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 15’. Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσουν μαζί με τα καρότα για άλλα 25’. Περνάτε από το μπλέντερ τις πατάτες και τα καρότα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το Βιτάμ, το γάλα, το μοσχοκάρυδο,

Διαβάστε περισσότερα
Κέικ Σουφλέ σοκολάτας με επικάλυψη από γκανάζ σοκολάτας

Κέικ Σουφλέ σοκολάτας με επικάλυψη από γκανάζ σοκολάτας

Υλικά Για την Ζύμη: 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα από 50% έως 60% σε κακάο 125γρ. ασπράδια αυγών 90 γρ. κρόκοι αυγών 70 γρ. ζάχαρη για όλες τις χρήσεις 225 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 κουτ. γλυκού εσάνς φρέσκιας βανίλιας ή 1 καψούλι βανίλιας 30 γρ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι 60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο ή κορν φλάουρ 30 γρ. Βιτάμ Για

Διαβάστε περισσότερα