Αρνάκι με μπάμιες

Αρνάκι με μπάμιες

Υλικά

  •  1 κιλό αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κιλό μπάμιες σοταρισμένες σε 300 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
  • 1 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκιες ώριμες τομάτες
  • 200 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)για το μαγείρεμα
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαρελίσιο
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπάμιες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

Κατόπιν περιχύνουμε τις μπάμιες με ξύδι και λεμόνι και τις αφήνουμε για λίγο στον ήλιο.

Σοτάρουμε ελαφρά τις μπάμιες σε αρκετό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ).

Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε το αρνάκι ή το κατσικάκι, που έχουμε κόψει σε μερίδες, με κρεμμύδι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τις μπάμιες και 1 ποτήρι νερό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για σαράντα λεπτά περίπου, ανακινώντας το σκεύος σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.

Θα είναι έτοιμο, μόλις μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα με τις μπάμιες.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/329/arnaki-me-bamies

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.