Αβγοντόματο ή καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

Αβγοντόματο ή καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 800 γρ. ψιλοκομμένο κλασικό Pumaro
  • 2 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. του γλυκού πελτέ τομάτας Pumaro
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Άλτις
  • 350 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε χοντρές λωρίδες ή μέτριους κύβους
  • 1 κ.σ. μίγμα λαχανικών και μυρωδικών Aromat της Knorr
  • Πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη

 Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το καπνιστό χοιρινό σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και ύστερα το διατηρούμε ζεστό σε ένα πιάτο.
  2. Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμυδάκι, και αφού το σοτάρουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το Pumaroκαι μια κουταλίτσα πελτέ για να πάρει ωραίο χρώμα ο καγιανάς.
  3. Ανακατεύουμε την τομάτα με το κρεμμύδι, προσθέτουμε το Aromat και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σύγκλινο.
  4. Για τον καγιανά : χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε και προθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αδειάζουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αυγά να σφίξουν.

Σερβίρουμε τον καγιανά με τομάτα και καπνιστό χοιρινό σε μια πιατέλα.

Tip: εναλλακτικά χρησιμοποιήστε Κρητικό απάκι ή σύγκλινο

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?rec_id=183

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.