Μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Λίστα Συστατικών

  • 150γρ Βιτάμ κλασικό
  • 500γρ καστανή ζάχαρη
  • 150γρ λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 40γρ γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 450γρ άχνη ζάχαρη
  • 90γρ ασπράδια αυγών (περίπου 3 ασπράδια)

Πώς να το φτιάξετε

  1. Μαλακώνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη (καστανή και λευκή) με το φτερό του μίξερ και αφού αφρατέψουν και ασπρίσουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τελευταίο το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Δε δουλεύουμε πολύ τη ζύμη να μη μαλακώσει υπερβολικά.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μια ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  4. Με τη βοήθεια κουπ πατ που έχουμε ήδη προμηθευτεί, κόβουμε τη ζύμη του μπισκότου για τις πλευρές του σπιτιού (ή σχεδιάζουμε τις πλευρές του σπιτιού σε χαρτόνι και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για να κόψουμε τη ζύμη).
  5. Ψήνουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου. Το Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το διακοσμήσουμε με γλάσο.

Για το γλάσο:
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια με την άχνη αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να σφίξουν. Αν θέλουμε χωρίζουμε σε μέρη το γλάσο και προσθέτουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Tips: Θέλει προσοχή στα κομμάτια μπισκότου για το σπιτάκι να είναι ίσα ώστε να μπορέσει να σταθεί όρθιο όταν θα το κολλήσουμε. Επειδή οι ζύμες απλώνουν στο φούρνο καλό είναι να έχουν σφίξει λίγο στο ψυγείο, έτσι δεν αλλοιώνεται το σχήμα που έχουμε κόψει.

Θερμοκρασία 160 °C  Χρόνος Ψησίματος 30′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/mpiskotenio-khristougenniatiko-spitaki/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.