Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Λίστα Συστατικών

  • 200γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 180γρ Βιτάμ Soft
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
  • 3 αυγά και 1 κρόκο
  • 150γρ λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 30γρ κακάο άγλυκο, σκόνη
  • 45γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ νιφάδες (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
  • 50γρ αμύγδαλα φιλέ

Πώς να το φτιάξετε

  1. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Βάζετε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπεν μαρί).
  2. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25. Ελέγχετε με πιρούνι. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Τips: Το μυστικό για πετυχημένα μπράουνις είναι να μη τα παραψήνετε και να παραμένουν υγρά.

Θερμοκρασία 180 °C Χρόνος Ψησίματος 25′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/mpraounis-me-portokali-kai-amugdala/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.