Μπρόκολο σουφλέ

Μπρόκολο σουφλέ

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μπρόκολο, σε μικρές φουντίτσες
  • 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες με τον αποφλοιωτή λαχανικών
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας λιωμένο Flora Soft με βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • Για την κρέμα
  • 750 γρ. γάλα (3 γεμάτα ποτήρια)
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (ιδανικά με 10% λιπαρά)
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή κασέρι ή γκούντα)
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

 

1. Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

2. Τα αφήνουμε 7′ για να μαλακώσουν λίγο.

3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.

4. Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και σκορπίζουμε επάνω τους τις λωρίδες ζαμπόν, περιχύνοντας το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.

5. Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ.

6. Το ρίχνουμε λίγο – λίγο στο ζεστό γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να πήξει το μίγμα.

7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

8. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βοηθάμε την κρέμα να προχωρήσει λίγο κάτω.

9. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 35-45′, για να πάρει χρώμα.

 

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HM-M/mprokolo-soyfle

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.