Brownie με παγωτό και λιωμένη σοκολάτα

Brownie με παγωτό και λιωμένη σοκολάτα

Προετοιμασία 25′
Μαγείρεμα 45′

Υλικά

Για το brownie

  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. αλάτι
  • 225 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 450 γρ. αυγά χτυπημένα
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 340 ml νερό
  • 225 γρ. φουντούκι ανάλατο και χονδροκομμένο
  • 1/2 κιλό παγωτό σοκολάτα ή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 80 γρ. Flora Soft με βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

Για τα brownie

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά τη ζάχαρη, το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα αφράτο μίγμα. Όταν το μίγμα αφρατέψει, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά.
  2. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε σε ένα μικρό μπολ το κακάο με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανά διαστήματα συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τα φουντούκια ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε το μίγμα μας σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει καλά με Flora Soft με βούτυρο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 35-40’.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  1. Αφού φτιάξουμε ένα μικρό μπεν μαρί, σπάμε τα κομμάτια της κουβερτούρας μέσα σε αυτό και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή.
  2. Μόλις η κουβερτούρα αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Όταν η κουβερτούρα λιώσει εντελώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και καλά ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Όταν η κουβερτούρα και το Flora Soft με βούτυρο ενωθούν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  5. Περιχύνουμε το Brownie, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει, με το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8uM/brownie-me-pagwto-kai-liwmenh-sokolata

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.