Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κομμάτια από κουβερτούρα σοκολάτας

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κομμάτια από κουβερτούρα σοκολάτας

Προετοιμασία 10′
Μαγείρεμα 20′

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χονδρό
  • 2 ποτήρια νερού Flora Soft με Βούτυρο
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 150 γρ. δάκρυα από σοκολάτα κουβερτούρα
  • ½ λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας μικρό
  • Λίγη κανέλα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το λεμόνι, το ξύλο κανέλας και βράζουμε για 15-20 λεπτά ώστε να φτιάξουμε ένα σιρόπι, όχι πολύ σφικτό αλλά και ούτε πολύ αραιό.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο. Tο αφήνουμε να θερμανθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χονδρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε.
  3. Όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να δέσει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τα δάκρυα της σοκολάτας.
  4. To ρίχνουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και κόβουμε μερίδες πουδράροντας με λίγη κανέλα.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HMqN/xalbas-simigdalenios-me-kommatia-apo-koybertoyra-sokolatas

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.