Χοιρινές μπουκιές με πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά εποχής

Χοιρινές μπουκιές με πολύχρωμες πιπεριές και λαχανικά εποχής

Υλικά

  • ½ κιλό ψαρονέφρι
  • 160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, κομμένες σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες τετράγωνες φέτες
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
  • ½ ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 «Σπιτικός» ζωμός βοδινού Knorr
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20΄. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε.

Μόλις περάσει ο χρόνος βρασίματος, σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.

Τοποθετούμε ένα άλλο μέτριο σκεύος επάνω στην εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε έως ότου το κρέας πάρει χρώμα και τα λαχανικά μαραθούν.

Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό βοδινού. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και μειωθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά.

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουτ. σούπας νερό.

Το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Καρυκεύουμε με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/GMI/xoirines-mpoykies-me-polyxrwmes-piperies-kai-laxanika-epoxhs

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.