Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατάτες baby και σάλτσα πορτοκαλιού

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατάτες baby και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 1/2 κιλά Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 150 γρ. Flora
  • 1 1/2 κιλό πατάτες μικρές (baby)
  • 1 κ.σ. μοσχόκαρφα
  • 200 ml. πετιμέζι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 750 ml λευκό κρασί ημίγλυκο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τις πατάτες Baby

  • 1 1/2 κιλό μικρές πατάτες baby
  • 150 γρ. Flora
  • 1 κλαδί δενδρολίβανο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Σάλτσα πορτοκαλιού

  • 150 γρ. Μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 50 γρ. Flora
  • 1 Knorr σπιτικό σάλτσα για ψητό
  • 100 ml Κρέμα Γάλακτος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Παίρνουμε το χοιρινό μπούτι, ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και στη συνέχεια, παίρνουμε το μαχαίρι μας και δημιουργούμε τρύπες για να βάλουμε το σκόρδο. Το χοιρινό μπούτι πρέπει να είναι ξεκοκκαλισμένο.
  2. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις τρύπες που έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο και αλείφουμε το εσωτερικό μέρος του κρέατος με μουστάρδα για να πάρει γεύση.
  3. Στο ταψί βάζουμε το χοιρινό μπούτι, σφίγγοντας ελαφρά το κρέας προς τα μέσα για να πάρει ωραίο σχήμα και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ευθείες γραμμές για να κάνουμε ρόμβους. Τοποθετούμε μοσχοκάρφια σε κάθε ρόμβο. Ρίχνουμε νερό, κρασί, και αλείφουμε το μπούτι μας με το πετιμέζι. Ψήνουμε στην αρχή στους 190ο για να κάνει καλή κρούστα και στη συνέχεια θα βγάλουμε το ταψί και θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο. Μαγειρεύουμε για άλλα 45΄ μέχρι να ψηθεί καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη, αφού αλείψουμε πάλι με πετιμέζι.
  4. Παίρνουμε τις πατάτες baby, που έχουμε βράσει αλλά δεν έχουμε ξεφλουδίσει και τις ρίχνουμε στο τηγάνι στο οποίο έχουμε ζεστάνει λίγο Flora. Προσθέτουμε φυλλαράκια από δενδρολίβανο για να πάρουν άρωμα. Για να δώσουμε λίγο χρώμα, προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε μέχρι οι πατάτες να σοταριστούν και να πάρουν γεύση. Τις κρατάμε σε θερμό μέρος μέχρι να τις σερβίρουμε.
  5. Για τη σάλτσα από το πορτοκάλι, παίρνουμε τα ζουμάκια από το χοιρινό μπούτι και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε νερό, μαρμελάδα από πορτοκάλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα ένα knorr σπιτικό σάλτσα για ψητό.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να δένει τη σάλτσα, ρίχνουμε τόση κρέμα γάλακτος όση χρειάζεται για να πάρει ωραίο χρώμα και τέλος ένα κομμάτι Flora με βούτυρο για γυαλάδα και γεύση.

Πηγή: http://bit.ly/1vmQxA4

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.