Χορτόπιτα

Χορτόπιτα

Προετοιμασία 45′
Μαγείρεμα 55′

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 1 ½ κιλό διάφορα χόρτα (παπαρούνες, λάπατα, ζοχοί, σέσκουλα, τσουκνίδες κ.ά
  • 2 πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (χοντροκομμένο)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσάκι μυρώνια και καυκαλίθρες (ψιλοκομμένες)
  • 1 ματσάκι μάραθος  (ψιλοκομμένος)
  • 4 κουτ. σούπας τραχανά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λιωμένο Flora Soft με βούτυρο για τα φύλλα και το ταψί

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
  2. Τα χοντροκόβουμε και τα ρίχνουμε σε τρυπητό. Τα στύβουμε με τα χέρια να “μαραθούν” και να φύγουν τα πολλά υγρά.
  3. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τον τραχανά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  5. Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και απλώνουμε τα μισά στο ταψί, αφού τα αλείψουμε καλά, ένα – ένα με Flora Soft με βούτυρο.
  6. Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και την απλώνουμε με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού, ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα.
  7. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο Flora Soft με βούτυρο.
  8. Χαράζουμε σε κομμάτια και «βρέχουμε» με λίγο νερό την πίτα.
  9. Την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8qMvw/xortopita

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.