Χταποδάκι γιαχνιστό με πατάτες και λαχανικά

Χταποδάκι γιαχνιστό με πατάτες και λαχανικά

Χρόνος Προετοιμασίας :20΄

Χρόνος Μαγειρέματος :45’

Υλικά :

  • 1 χταπόδι, 3 κιλά περίπου
  • 1 κιλόπατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 450 ml κρασί κόκκινο, ξηρό
  • 500 γρ.Pummarό ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι
  • 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ½ κ.σ. ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε  το χταπόδι σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε  όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί  και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις βράσουν καλά με το νερό που αφήνει, βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε  σε κομμάτια.
  3. Σουρώνουμε  τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε  το ψιλοκομμένο κλασικό τοματάκι,  τις πατάτες  , το ελαιόλαδο,  700 mlκαυτό νερό  και τον

σπιτικό ζωμό Λαχανικών. Ανακατεύουμε  και βράζουμε  για 25 λεπτά.

  1.  Όταν  βράσουν οι πατάτες , ρίχνουμε  το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε  για άλλα 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε  και λίγη κανέλα για περισσότερο άρωμα και  γεύση

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=15&rec_id=226

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.