Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Υλικά για 4 άτομα

  • 3-4 κιλά χταπόδι
  • 100 ml ξύδι λευκό από μήλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 ml μαυροδάφνη
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια κοκάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-8 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι καννέλας
  • 500 γρ. συμπυκνωμένος χυμός τομάτας Pummaro
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Γεμίζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε μέσα το ξύδι. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στο νερό, ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
  2. Τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι το χταπόδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το χταπόδι στον ατμό έως ότου μαλακώσει καλά.
  3. Όταν έχει μαλακώσει, κόβουμε τα πλοκάμια του και το καθαρίζουμε.
  4. Παράλληλα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν, προσέχοντας όμως ώστε να μη διαλυθούν.
  5. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και τα βρασμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και με το χυμό της τομάτας.
  6. Ρίχνουμε στη σάλτσα το χταπόδι μαζί με τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα έως ότου δέσει η σάλτσα.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HM2O/xtapodi-krasato

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.