Cookies με Καρύδα και Λευκή Σοκολάτα

Cookies με Καρύδα και Λευκή Σοκολάτα

Υλικά

Για περίπου 60 κομμάτια:

  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα (τριμμένη)
  • 200 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 200 γρ. Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 Βανιλέτα Άλσα
  • Τριμμένη καρύδα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ ή στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να αφρατέψουν. Σε άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο Flora, την υπόλοιπη ζάχαρη, την καρύδα, τα ξύσματα εσπεριδοειδών, τη βανίλια και την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια εναλλάξ με το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να προκύψει μια απαλή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30’. Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο βάζουμε αρκετή τριμμένη καρύδα, την οποία θα χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη των cookies. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο. Παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και πλάθουμε μπαλίτσες. Φροντίζουμε όσο τα πλάθουμε να βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό, γιατί η ζύμη ίσως κολλάει. Κυλάμε τις μπαλίτσες αυτές στην τριμμένη καρύδα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά γύρω-γύρω. Βάζουμε τα cookies σε μεγάλο ρηχό ταψί ή λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, στους 170°. Τα cookies πρέπει ροδίσουν ελαφρά ως στις άκρες, διατηρώντας όμως ανοικτό χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Πηγή http://www.flora.com.gr/recipe/Hs6Msg/cookies-me-karyda-kai-leykh-sokolata

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.