Cookies με Σταφίδες, Καρύδια και Κανέλα

Cookies με Σταφίδες, Καρύδια και Κανέλα

Υλικά

Για 35 -40 κομμάτια:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (225 γρ.) Flora με βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού (225 γρ.) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Το ξύσμα και τον χυμό ενός λεμονιού
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού (320 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ φλιτζανιού τσαγιού (75 γρ.) σταφίδες
  • ½ φλιτζανιού τσαγιού (60 γρ.) καρυδόψιχα

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί σε δύο ταψιά ψησίματος. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το Flora μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε και το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
  • Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην διαλυθούν

http://www.flora.com.gr/recipe/Hs-Ftw/cookies-me-stafides-karydia-kai-kanela

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.