Cookies βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας

Cookies βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

  • 650 γραμ. Βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκ. υγρή βανίλια
  • 1 σφηνάκι Baily’s (προαιρετικά)
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ότι αρωματικό θέλουμε (ξύσμα πορτοκαλιού ή κάποιο άλλο λικέρ)
  • 500 γραμ. σοκολάτα λιωμένη για την επικάλυψη (άμα θέλουμε)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε στο μίξερ το Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη, τη βανίλια και τα αρωματικά.
  2. Ανακατεύουμε περίπου για 10 λεπτά και ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Επειδή η ζύμη θα αρχίσει να γίνεται σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και δουλεύουμε το υπόλοιπο μείγμα με το χέρι. Αφού γίνει μια σφιχτή ζύμη, την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο μέγεθος θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά.
  4. Ελέγχουμε να πάρουν ένα ελαφρός χρυσαφί χρώμα.
  5. Αφού κρυώσουν μπορούμε να τα βουτήξουμε μέσα στην σοκολάτα και τα αφήσουμε σε μια λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Θερμοκρασία: 175 °C Χρόνος Ψησίματος: 20

https://www.vitam.gr/suntages/cookies-bouturou-me-epikalupse-sokolatas/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.