Δίπλες

Δίπλες

Μαγείρεμα 15′

Υλικά

Για 60 περίπου κομμάτια

  • 5-6 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη)
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • Χυμός 2-3 πορτοκαλιών
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή σουσάμι

Για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού  Flora soft με βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 1 ½  φλιτζ. τσαγιού νερό
  • Χυμός ½ λεμονιού

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε τα αυγά, τον χυμό πορτοκαλιών, το Flora soft με βούτυρο, το αλάτι και τη σόδα.
  2. Τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που θα πλάθεται και θα ανοίγει σε φύλλο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και τη ζυμώνουμε πάλι μέχρι να μαλακώσει. Την ανοίγουμε, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλα μικρά ή μεγάλα, και τα κόβουμε σε λωρίδες με την ειδική ροδίτσα.
  3. Τις τυλίγουμε σαν ρολά ή τις δένουμε σαν φιόγκους και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με αρκετό λάδι καυτό και Flora soft με βούτυρο (εάν δεν έχουμε ροδίτσα ή δεν τα καταφέρνουμε να τις τυλίξουμε ή να τις κάνουμε φιόγκους, μπορούμε να τις κόψουμε απλά σε παραλληλόγραμμα κομμάτια).
  4. Όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, τις βγάζουμε και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 6-8 λεπτά.
  5. Βάζουμε τις δίπλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι. Τις πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι ή με το σουσάμι ή, εάν θέλουμε και με τα δύο.

Tip: Εάν το προτιμάμε ή για μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να παραλείψουμε το σιρόπι και να περιχύσουμε τις δίπλες με λίγο μέλι  και καρυδόψιχα.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HM-Ksg/diples

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.