Δροσερή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκό τριαντάφυλλο

Δροσερή τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και γλυκό τριαντάφυλλο

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κοφτή κ.γ αλάτι
  • 100γρ Βιτάμ κλασικό χτυπημένο στο χέρι
  • 3 κρόκους αβγού χτυπημένους
  • 90γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλιας
  • 200γρ φασόλια ξερά (για το ψήσιμο)

Για τη γέμιση:

  • 250γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
  • 90γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 180γρ γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα φασόλια) σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 0,5 εκ. και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τού δίνουμε σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε την καρδιά σε αλειμμένο με Βιτάμ ταψί. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ένα μικρό κορδόνι 1,5 εκ. και το τοποθετούμε στην περίμετρο της καρδιάς πατώντας το καλά.

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της καρδιάς με ένα πιρούνι, ρίχνουμε πάνω τα φασόλια για να μη φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10 λεπτά. Μόλις η ζύμη ροδίσει και γίνει τραγανή, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση:

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το 1/4 από το γλυκό τριαντάφυλλο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στην κρύα τάρτα και από επάνω μοιράζουμε το γλυκό τριαντάφυλλο.

Τοποθετούμε την καρδιά στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή.

Θερμοκρασία 190 °C

Χρόνος Ψησίματος 10′

Πηγή:https://www.vitam.gr/suntages/drosere-tarta-me-krema-maskarpone-kai-gluko-triantaphullo/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.