Εύκολη παέγια με κοτόπουλο και γαρίδες

Εύκολη παέγια με κοτόπουλο και γαρίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10’
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 500grφιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 250grκατεψυγμένο αρακά
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 Ζωμούς Κότας Knorr«Σπιτικός»
  • 250grρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι κατάλληλο για ριζότο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 (400gr) κονσέρβα ψιλοκομμένη τομάτα
  • 250gr βρασμένες γαρίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε κύβους του ενός εκατοστού. Ξεπαγώνετε τον αρακά περιχύνοντάς τον με βραστό νερό. Στραγγίζετε. Ανακατεύετε το κοτόπουλο με την πάπρικα και τον κουρκουμά. Ετοιμάζετε τον ζωμό αναμειγνύοντας τους  ζωμούς κότας Knorr«Σπιτικός» με ένα λίτρο νερό. Αφήνετε να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράζει.
  2. Ζεσταίνετε μία  κουταλιά της σούπας  Βιτάμ  Culinesseσε μία κατσαρόλα. Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε μία ακόμη κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesseστην κατσαρόλα. Προσθέτετε το ρύζι. Προσθέτετε τον  μισό ζωμό και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε δεντρολίβανο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός.
  3. Προσθέτετε ανακατεύοντας τις τομάτες και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 ακόμα λεπτά. Δοκιμάζετε αν το ρύζι είναι έτοιμο. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τον αρακά και τις γαρίδες, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό σας να μαγειρεύεται για ακόμη 5 λεπτά.

Tip: Η παέγια είναι ένα υπέροχο πιάτο για πειραματισμούς. Προσθέστε πικάντικο τσορίθο για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=9&rec_id=359

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.