Φιλέτο μπουκιές από γαλοπούλα με λευκή σάλτσα από παρμεζάνα

Φιλέτο μπουκιές από γαλοπούλα με λευκή σάλτσα από παρμεζάνα

Υλικά

  • ½ κιλό φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 360 γρ. γάλα φρέσκο
  • 680 γρ. ρύζι γλασσέ η παρμπόιλντ (για πιλάφι)
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένη
  • 1 φάκελο Κοτόσουπα με Ρύζι της Knorr
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. σούπας βιτάμ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι και νερό

Εκτέλεση

  1. Βράστε τους κύβους της γαλοπούλας σε 1 λίτρο νερό με λιγό αλάτι για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία
  2. Σουρώστε το ζωμό της γαλοπούλας και κρατήστε τον. Επίσης φυλάξτε τα κομμάτια της γαλοπούλας στην άκρη.
  3. Ρίξτε τον ζωμό που κρατήσατε σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέστε το περιεχόμενο του φακέλου και ακολουθήστε τις οδηγίες. Όταν ο ζωμός βράσει τον κρατάτε στην άκρη και αραιώνετε τη μισή ποσότητα του ζωμού με το γάλα ανακατεύοντας τον καλά.
  4. Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος λιώστε το Βιτάμ, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε τα υλικά καλά έως ότου ομοιογενοποιηθούν και πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Προσθέστε κατά διαστήματα το ζωμό με το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα με το σύρμα σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία.
  5. Όταν δέσει το μίγμα ρίξτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και βγάλτε το από την εστία.
  6. Βράστε τον υπόλοιπο ζωμό προσθέτοντας μισό λίτρο νερό και ρίξτε το ρύζι και γαρνίρετε τα φιλετάκια της γαλοπούλας.

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=8&rec_id=110

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.