Φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μαυροδάφνη με θυμάρι & μέλι

Φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα μαυροδάφνη με θυμάρι & μέλι

Προετοιμασία 15′
Μαγείρεμα 20′

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ποτήρι του νερού μαυροδάφνη
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε στο γκριλ.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο. Αφού θερμάνουμε καλά, ρίχνουμε το σουσάμι, το καβουρδίζουμε έως ότου πάρει χρώμα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη σε ένα τηγάνι, μαζί με το μέλι και το θυμάρι και την αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Προσθέτουμε το σουσάμι που έχουμε καβουρδίσει και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
  4. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το ψητό κοτόπουλο.
  5. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη και κατόπιν αραιώνουμε το κορν φλάουρ με 3 κουτ. σούπας νερό και το συμπληρώνουμε μέσα στη σάλτσα.
  6. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε έως ότου δέσει.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/G8o/fileto-kotopoylo-se-saltsa-mayrodafnh-me-8ymari-amp-meli

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.