Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντομάτας

Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντομάτας

Υλικά

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 μικρό λάχανο (περίπου 500 g)
  • 5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 400 g ρύζι για ριζότο
  • 1,25 λίτρο χυμό τομάτας
  • 2 φέτες ψωμί
  • 4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
  • 4 φιλέτα σολομό (σύνολο 400 g) ή άλλο λευκό ψάρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το λάχανο.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζετε για 3 λεπτά, και προσθέτετε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε να βράσουν και χαμηλώνετε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνετε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
  3. Στο μεταξύ, περνάτε το ψωμί από το μπλέντερ για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
  4. Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
  5. Προσθέτετε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζετε το ριζότο και το βάζετε στην άκρη για 1 λεπτό.
  6. Μοιράζετε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα με το ψάρι στο πλάι.

Το λάχανο μπορεί να αντικατασταθεί από κολοκύθια ή πράσα.

Θερμοκρασία: 180 °C Χρόνος Ψησίματος: 10′

 

https://www.vitam.gr/suntages/filetopsarioymerizotontomatas/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.