Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά

Φριτάτα με φρέσκα λαχανικά

Λίστα Συστατικών

  • 120γρ Βιτάμ κλασικό
  • 6 αβγά
  • 100γρ βραστό καλαμπόκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή) ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 50γρ αρακά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50γρ γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες όπως ένα «σπιρτόξυλο». Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.

Θερμοκρασία 200 °C  Χρόνος Ψησίματος 15′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/phritata-me-phreska-lakhanika/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.