Γεύση και υγεία, όλα σε ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Γεύση και υγεία, όλα σε ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Γράφει η Εύα Σταυρίδη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Τα γλυκά των Χριστουγέννων είναι πολλά και πλούσια και αυτές τις γιορτινές μέρες όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να τσιμπήσουμε κάποιο γλυκάκι για να γευτεί μέχρι και ο ουρανίσκος μας τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Τι γίνεται όμως όταν προσέχουμε τη διατροφή και το βάρος μας, ή ακόμα περισσότερο όταν θέλουμε να προσέξουμε τα πολλά και βλαβερά λιπαρά που περιέχουν κάποια από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά; Για αυτό, παρακάτω σας παραθέτω μία λίστα από τα γλυκά με τα οποία θα μπορούσατε να αποφύγετε την κατανάλωση κορεσμένων «βλαβερών» λιπαρών! Με ποιόν τρόπο; Χρησιμοποιώντας αντί του ζωικού βουτύρου τη φυτική μαλακή μαργαρίνη με βούτυρο, η οποία περιέχει  ακόρεστα λιπαρά  δηλαδή τα λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και περιέχει 37-60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το ζωικό βούτυρο!

  1. Κουραμπιέδες!

Κλασσικός αντιπρόσωπος της χριστουγεννιάτικης περιόδου, γίνεται να λείπει από το γιορτινό τραπέζι; Μα φυσικά και όχι! Για υγιεινότερη επιλογή, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε φυτική μαλακή μαργαρίνη με βούτυρο, αλλά και να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης που περιέχουν.

  1. Πουτίγκα!

Ένα ακόμη αγαπημένο γλυκό που το συναντάμε μόνο μία φορά το χρόνο. Για να σας επιβαρύνει με λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά! Επίσης, θα μπορούσατε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας τη στέβια αντί για ζάχαρη! Η φυτική μαλακή μαργαρίνη με βούτυρο μπορεί να αντικαταστήσει το ζωικό βούτυρο, για περισσότερα καλά λιπαρά.

  1. Μπισκότα με μαργαρίνη!

Κάντε έκπληξη στους δικούς σας φέτος, πρωτοτυπώντας και φτιάχνοντας αυτό το γλυκό πέρα από τα συνηθισμένα! Σε διάφορα σχήματα, με την προσθήκη κανέλλας είναι ότι πρέπει για να τους εκπλήξετε. Μάλιστα προτιμήστε φυτική μαλακή μαργαρίνη με βούτυρο για την απογείωση των «καλών» λιπαρών στο γλυκό σας!

  1. Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα!

Το γλυκό για το ξεκίνημα του χρόνου! Προτιμήστε να φτιάξετε σπιτική βασιλόπιτα και όχι του εμπορίου ώστε να ελέγξετε εσείς τι υλικά θα προσθέσετε. Αντικαταστήστε το ζωικό βούτυρο με τη φυτική μαλακή μαργαρίνη με βούτυρο, χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα ζάχαρης ή σε συνδυασμό με κάποιο γλυκαντικό και φυσικά μην ξεχνάτε πως το μέγεθος… μετράει!

 

Αυτές τις γιορτινές ημέρες όλοι διασκεδάζουμε και βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα!

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.