Γλώσσες γεμιστές

Γλώσσες γεμιστές

Λίστα Συστατικών

  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κιλό γλώσσες
  • 250γρ Βιτάμ Soft
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 200γρ βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
  • 5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 250γρ τριμμένα τυριά
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 200γρ μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένος άνηθος

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βγάζετε το δέρμα από τις γλώσσες. Κόβετε το κεφάλι και τα κόκαλα γύρω-γύρω. Χαράζετε τη γλώσσα στη μέση και από το άνοιγμα που δημιουργείται αφαιρείτε το κεντρικό κόκαλο. Τις πλένετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές Βιτάμ τα κρεμμυδάκια, τη μελιτζάνα, τον άνηθο. Τα αφήνετε στη φωτιά ώσπου να απορροφήσουν τα υγρά τους.
  3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο μείγμα της μελιτζάνας, τις γαρίδες, τη μισή ποσότητα από τα τυριά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  4. Γεμίζετε με το μείγμα τις γλώσσες στο άνοιγμα που δημιουργήσατε όταν βγάλατε το κεντρικό κόκαλο. Αλείφετε με το Βιτάμ πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε εκεί τις γλώσσες.
  5. Ετοιμάζετε ελαφριά μπεσαμέλ. Διαλύετε σε 1/2 φλιτζάνι γάλα το κορν φλάουρ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και όταν πάρει βράση ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ και αφήνετε τη σάλτσα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνετε αλάτι-πιπέρι, την υπόλοιπη ποσότητα τυριών, το αβγό και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε την μπεσαμέλ πάνω στις γλώσσες και τις ψήνετε 20 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Σερβίρετε αμέσως.

Θερμοκρασία 200 °C  Χρόνος Ψησίματος20′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/glosses-gemistes/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.