Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ λιωμένο Βιτάμ κλασικό
  • 5 αβγά
  • 250γρ τριμμένη καρυδόψυχα
  • 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτετε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και το αφήνετε να βράσει 15 με 20’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά.
  3. Προσθέτετε το Βιτάμ, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με λίγο Βιτάμ και απλώνετε εκεί το μείγμα. Το αφήνετε να ψηθεί για 35 με 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς.
  5. Όταν η καρυδόπιτα βγει από τον φούρνο, την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει.

Θερμοκρασία 190 °C Χρόνος Ψησίματος 35-40′
https://www.vitam.gr/suntages/karudopita-me-sumigdali/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.