Καρβελοχωριάτικη με βόλους από βοτανοτύρι

Καρβελοχωριάτικη με βόλους από βοτανοτύρι

Μία μοναδική παραλλαγή της κλασσικής χωριάτικης. Δοκιμάστε την!

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 10΄

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μικρό καρβελάκι χωριάτικο με προζύμι
  • 10 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες ψιλές
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες ψιλές
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 μικρό αγγουράκι ακαθάριστο κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες ψιλές
  • 5-10 ελιές Άλτις γεμιστές με πιπεριά
  • 130 γρ. φέτα τριμμένη ή καλαθάκι Λήμνου
  • Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • 5 κουτ. σούπας λάδι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Απαλό ή Παραδοσιακό)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
  • Λίγα φυλλαράκια ρόκας
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1.  Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το τριμμένο καλαθάκι Λήμνου ή τη φέτα μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη ή θυμάρι και 1-2 κουτ. σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό).
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους, φτιάχνοντας μικρούς βόλους, και τους αφήνουμε στην άκρη για να τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
  3. Κόβουμε το καπάκι (το πάνω μέρος) από το καρβελάκι και το κρατάμε.
  4. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ξακρίζουμε την εσωτερική ψίχα και την αφαιρούμε.
  5. Τοποθετούμε το ανοιγμένο καρβελάκι και το καπάκι ανάποδα σε ένα ταψί.
  6. Κατόπιν σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αφού τα πλύνουμε και τα κόψουμε αναλόγως.
  7.  Μετά προσθέτουμε μέσα στο μπολ, λίγη ρίγανη ή θυμάρι, λίγο πιπέρι και ανάλογο αλάτι, τη ρόκα, την κάπαρη, τις γεμιστές ελιές, το νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ώστε να φτιάξουμε μία γευστική σάλτσα από τα ζουμάκια των λαχανικών.
  8. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο ανοιγμένο καρβελάκι ψωμιού που έχουμε προψήσει.
  9. Κατόπιν τοποθετούμε τους βόλους από τα βατόμουρα επάνω από τα κομμένα λαχανικά και μισοκλείνουμε με το καπάκι από καρβελάκι.
  10. Βάζουμε την καρβελοχωριάτικη σε πιατέλα. Αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε το ψωμί να τραβήξει την υγρασία από τους χυμούς των λαχανικών και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/279/karvelohoriatike-me-volous-apo-votanoturi

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.