Κεφτέδες με πράσα και τομάτα

Κεφτέδες με πράσα και τομάτα

Υλικά

Για 4-6 μερίδες:

  • 1 κιλό πράσα
  • 2 κλαράκια  σέλινο ή σέλερι
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
  • 3-4 τομάτες μεγάλες ώριμες και ψιλοκομμένες
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 350 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο 3.5%
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο Αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα πράσα και το σέλινο και τα χοντροκόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε τα πράσα με το σέλινο, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ), τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες. Προσθέτουμε νερό καυτό και αφήνουμε να μισομαγειρευτούν για μισή ώρα περίπου.
  3. Με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε τους κεφτέδες, τους πλάθουμε, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε επάνω από τα χορταρικά που ήδη σιγοβράζουν στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά, γυρίζουμε τους κεφτέδες και από τις δυο πλευρές και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα.

http://www.altis.com.gr/recipe/330/kephtedes-me-prasa-kai-tomata

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.